top of page
DSC_9821.jpg

Hersenwerk voor honden

cookies.png

Challenge4dogs is een groot voorstander van positief trainen. Daarbij hoort ook het gebruik van hersenwerk voor honden. Er zijn ontzettend veel verschillende vormen van hersenwerk en we vinden het belangrijk om uit te leggen waarom dit zo belangrijk is en op wat voor manier je je hond hersenwerk kunt geven in het dagelijks leven. Maar wat is hersenwerk nu precies? Hersenwerk is eigenlijk alles waar je hond over na moet denken. Je kunt wel zeggen dat eigenlijk elke les bij onze hondenschool in Twijzelerheide hersenwerk bevat.

 

Je kunt hersenwerk onderscheiden in verschillende soorten. Geschikt hersenwerk voor honden is bijvoorbeeld puzzelen, clicker opdrachten of je hond iets laten zoeken op commando. Opdrachten die je hond moet uitvoeren zijn allemaal in opbouw qua moeilijkheidsgraad. De hondenpuzzels die je bij ons kunt lenen en kopen hebben verschillende niveaus van 1 tot en met 4. Als hondeneigenaar zal je je verbazen hoeveel een pup en volwassen hond kan leren en oplossen. Honden zijn ontzettend slim, maar het is belangrijk dat je bij het geven van hersenwerk vooral geduld hebt. Je moet goed kijken naar wat jouw hond aankan en je moet hem of haar rustig de tijd geven om over de oplossing na te denken. Dat is dan voor de eigenaren meestal weer een uitdaging. 

 

Hersenwerk is ontzettend belangrijk naast het trainen van je hond. We hebben verschillende producten in onze winkel te koop zoals puzzels, voerspelletjes en natuurlijk het zeer bekende voerspeelgoed van merken zoals Kong. We bloggen er niet alleen over maar we maken er ook regelmatig YouTube videos over. 

 

Hersenwerk puzzel voor honden
Hersenwerk puzzel voor honden waarbij ze voer moeten zoeken onder balletjes
Snuffelmat voor honden om te gebruiken als hersenwerk
bottom of page