top of page

Lopen aan de lijn

Trekt jouw hond als een gek aan de lijn tijdens het wandelen? Dan helpt deze cursus je ervan af!

Soms vraag je je af wie nu wie uitlaat. Jij wilt lekker ontspannen wandelen, maar jouw hond trekt je overal mee naartoe. Het lukt niet om je hond aan één kant naast je te laten wandelen en het is geen uitzondering als jouw hond ineens voor je uit schiet. Het is enorm frustrerend als dit gedrag bij iedere wandeling de overhand neemt. 

Als jij hierdoor het plezier in het wandelen bent verloren of als het uitlaten aan de lijn is zelfs onmogelijk is geworden, dan gaat deze cursus je helpen het plezier weer terug te vinden en het ontspannen wandelen aan de lijn mogelijk te maken!

Praktische informatie

+ 4 lessen

+ Trainingspakket met alle benodigdheden

+ Kosten: 150 euro per combinatie

Cursusdata:

Zaterdag 15 juni 2024 van 13.30-14.15

Zaterdag 22 juni 2024 van 13.30-14.15

Zaterdag 29 juni 2024 van 13.30-14.15

Zaterdag 6 juli 2024 van 13.30-14.15

Aanmelden

WhatsApp:   06 23 94 94 14

E-mail: info@challenge4dogs.nl

Geen trucje of quick-fix, maar een constructieve oplossing, zodat jullie tijdens het wandelen een écht team gaan vormen.

Voor je je opgeeft moet je dit weten: je leert in deze cursus geen quick-fix of een trucje. Je gaat aan de slag met een constructieve oplossing, maar dit betekent wel dat je thuis aan de slag zal moeten om resultaat te behalen. Als jij een flinke dosis motivatie hebt en er écht voor wilt gaan dan bieden wij je alles wat je nodig hebt om jouw doel te behalen. Een geruststelling: we zitten niet bij het leger, we hanteren uitsluitend een positieve benadering en vinden het belangrijk dat de training leuk is voor zowel hond als baasje. 

 

In deze cursus geven we je in 4 lessen alle tools en tricks mee die je nodig hebt om thuis zelfstandig te trainen. De cursus bestaat uit een combinatie van theorie, groepslessen in groepjes van 2 en 4 en een les op een andere locatie. Bij aanvang van de cursus ontvang je een trainingspakket waarin alle benodigdheden zitten om deze cursus tot een succes te maken! Voor degene die het leuk vinden maken we een groepsapp aan waarin iedereen zijn vragen kan stellen en successen kan delen. 

 

Je krijgt les van hondengedragstherapeut Jacqueline Verschuren. Zij ziet jullie als uniek team en speelt daarom in op jouw individuele behoeftes. Met oog voor hondengedrag bied ze je een plan gebaseerd op veiligheid, respect en vertrouwen. Om je met persoonlijke aandacht te kunnen begeleiden is er ruimte voor maximaal 4 combinaties

De cursus lopen aan de lijn is voor jou als je ...

 ... er klaar mee bent om alle kanten op getrokken te worden. 

 ... gewoon ontspannen aan de lijn wil kunnen wandelen.

 ... gemotiveerd bent om thuis met de training aan de slag te gaan.

 ... een team wil vormen met jouw hond.

 ... wil leren jouw hond nog beter te begrijpen.

 ... geen quick-fix of trucje wilt leren, maar wilt werken aan een constructieve oplossing.

 ... jouw hond niet meer zelf kunt uitlaten, bijvoorbeeld doordat jouw hond te sterk is. 

 ... geen uitvallende hond hebt, voor de reactieve hond hebben we een andere cursus.

Over Jacqueline Verschuren

Jacqueline haar benadering kenmerkt zich door respect; tijdens de lessen creëert Jacqueline een veilige en vertrouwde omgeving, waarin het voor iedereen mogelijk is om zichzelf te zijn.

 

Ondanks dat Jacqueline niet schroomt de vinger op de zere plek te leggen, begrijpt ze als geen ander dat leren een kwetsbaar proces is. Met een scherp oog voor hondengedrag helpt ze jou weer plezier te vinden in het wandelen aan de lijn. In de cursus staat veiligheid, respect en vertrouwen centraal voor zowel baas als hond. 

Juul3-1 kopiëren logo.jpg

Pak jij deze kans?
Dit kun je verwachten:

Les 1: Theorieles

Geen saaie taaie stof, beloofd! Met behulp van voorbeelden en filmpjes, leer je waarom jouw hond doet wat hij doet. Je leert welke factoren van invloed zijn op het gedrag van jouw hond aan de lijn en vooral wat je eraan kunt doen. Stel al je vragen en krijg uitgebreid antwoord. Deze eerste les zal 1,5 tot 2 uur duren. 

 

Les 2: duo les

Samen met één andere cursist ga je aan de slag. In deze les krijg je opdrachten en tips, waarmee je aan de slag kunt. Jacqueline kijkt in deze les wie jij en je hond zijn als combinatie, zodat ze je advies op maat krijgt. 

 

Les 3: Groepsles met elkaar

Hier ga je aan de slag met de volgende stap. Deze les is in groepsverband met andere deelnemers van deze cursus, maximaal 4. Tijdens deze les krijg je waar nodig nog extra feedback, zo ben jij klaargestoomd voor het examen in les 4. 

 

Les 4: Wandelen op locatie

In de vierde les zoeken we een situatie op zoals je deze in je dagelijkse situatie voorkomt. Met degene die dit willen en waarvan de honden dit aankunnen gaan we gezellig een kop koffie drinken en een wandeling maken op een openbare locatie. 

Ga jij de uitdaging aan? Meld je aan!

De lessen worden buiten op het veld gegeven, zodat we voldoende bewegingsruimte hebben. 

+ 4 lessen

+ Trainingspakket met alle benodigdheden

+ Kosten: 150 euro per combinatie

Cursusdata:

Zaterdag 15 juni 2024 van 13.30-14.15

Zaterdag 22 juni 2024 van 13.30-14.15

Zaterdag 29 juni 2024 van 13.30-14.15

Zaterdag 6 juli 2024 van 13.30-14.15

Locatie: Ikewei 4, 9287 VL Twijzelerheide

Aanmelden

WhatsApp:   06 23 94 94 14

E-mail: info@challenge4dogs.nl

Hier trainen we:

Veelgestelde vragen

Wat moet mijn hond kunnen om mee te doen?

Jouw hond mag geen reactief of uitval gedrag vertonen en moet minimaal 6 maanden oud zijn. Twijfel je of deze cursus geschikt is? Neem gerust contact op, we denken vrijblijvend met je mee! 
 

Wat gaan we precies doen?

We gaan aan de slag met een combinatie van theorie, groepslessen en met degene die zich er goed bij voelen een les op locatie. De uiteindelijke invulling van de cursus stemmen we af op de behoeftes van alle deelnemers. Je kunt een combinatie verwachten van opvoeding, training, spiegelen en werken (aan de slag). 

Met hoeveel mensen kom ik in de groep?

Er is plek voor maximaal 4 cursisten per trainingsgroep. Op deze manier kunnen we de kwaliteit waarborgen en is er meer tijd voor persoonlijke aandacht.

 

Waar worden de lessen gegeven?

De lessen worden gegeven bij ons op het buitenveld.

Het adres van de trainingslocatie is: Ikewei 4, 9287 VL Twijzelerheide

De hondenschool heeft een eigen parkeerterrein. 

 

De les op vreemde locatie wordt in overleg met elkaar afgesproken. 
 

Welke trainingsmethode kan ik verwachten?

De Challenge4Dogs methode! Challenge4Dogs heeft auteursrechten op haar eigen methode. Onze methode is gebaseerd op het raamwerk van opvoeding, training, spiegelen en werken. We werken niet met straffen, maar hanteren uitsluitend een positieve benadering. De kernwaarden veiligheid, respect en vertrouwen staan centraal. Hier leer je alles over in deze cursus. 

Meer informatie

Wordt er verwacht dat ik thuis oefen?

Ja, om lopen aan de lijn onder de knie te krijgen zal je regelmatig moeten trainen. Alleen deelnemen aan de cursus is onvoldoende. Je kunt kleine trainingsmomenten inlassen tijdens het uitlaten, in de cursus leer je alles wat je moet weten! 

Maakt het uit of ik met halsband of een tuig wandel?

Wij geven de voorkeur aan een Y tuig, maar als eigenaar staat het je vrij te kiezen waarmee jij wilt wandelen. Slipkettingen, stroombanden, gentle leaders en sliplijnen zijn niet toegestaan.

 

Onder welke weersomstandigheden gaan de lessen niet door?

Het grootste gedeelte van de cursus wordt buiten gegeven. Hierdoor kan het voorkomen dat een les door de weersomstandigheden niet door kan gaan.  Bij een buitentemperatuur boven de 25 graden of hele harde regen gaan de lessen niet door. Als dit voorkomt nemen we altijd vooraf contact met je op. De les vervalt niet, we plannen dan een nieuwe datum in.

Kan ik een les op een later moment inhalen?

De lessen lopen aan de lijn worden alleen gegeven op de aangegeven cursusdata. Als je zelf niet aanwezig kunt zijn dan is het om deze reden niet mogelijk een les op een later moment in te halen. Om alles uit deze cursus te halen is het daarom belangrijk dat je alle data aanwezig kunt zijn. 

Wil jij weer je hond uitlaten in plaats van andersom? Doe mee!

Aanmelden

Bedankt voor je aanmelding! We nemen contact met je op om je deelname te bevestigen.

Lopen aan de lijn2 (1 van 1).JPG
Lopen aan de lijn (4 van 4).JPG
Clicker (2 van 3).jpg
bottom of page