top of page

Reglement van Challenge4dogs

Algemeen

 1. Bij Challenge4dogs spreken we Nederlands, individueel is Engels ook mogelijk.

 2. We willen dat iedereen zich prettig voelt bij Challenge4dogs, dus we vragen iedereen om respectvol met elkaar om te gaan.

 3. Heb je vragen of wil je iets bespreken? Schroom niet om aan de bel te trekken.

 4. Laat je hond even uit voordat je het erf van Challenge4dogs betreedt.

 5. Als je hond ergens poept of plast, vragen we je om dit zelf op te ruimen, zowel binnen als buiten. Vraag gerust om een poepzakje of schoonmaakdoekje. 

 6. Honden mogen alleen aan elkaar snuffelen als beide eigenaren hiervoor toestemming geven.

 7. Houd je hond altijd aangelijnd op het erf van Challenge4dogs, tenzij de instructeur anders aangeeft.

 8. Zorg ervoor dat je hond niet achter loslopende kippen, konijnen en eenden aan gaat. Laat alle dieren op het erf van Challenge4dogs met rust.


Hondenschool

 1. Laat ons minimaal 12 uur van tevoren weten dat je een les wilt afzeggen via WhatsApp of e-mail. Indien je je niet tijdig hebt afgemeld zijn we genoodzaakt de les wel af te tekenen en/of kosten in rekening te brengen. Hierop geldt een uitzondering voor cursisten die een doorlopende cursus volgen zoals puppycursus, jonge honden, gedrag & gehoorzaamheid of obedience. Als je 's ochtends uiterlijk voor 12 uur laat weten dat je 's avonds niet kunt komen mag je de les op een later moment inhalen (tot maximaal 2 keer). Bij bijzondere omstandigheden, zoals langdurige ziekte van je hondje, kunnen we in overleg andere afspraken maken.  

 2. Eenmalige deelname aan de theorieles is verplicht als jij als cursist hier een puppy- of jonge honden cursus volgt.

 3. Trainen met een clicker en beloning is verplicht, behalve voor dove honden. Lees hier waarom.

 4. Je dient zelf in voldoende mate een hapklare trainingsbeloning mee te nemen naar de lessen.

 5. Betaal voor aanvang van de eerste les per pin of contant

 6. Als je zonder geldige reden te laat bent voor de les, kan de toegang geweigerd worden en komt de les te vervallen op je eigen kosten.

 7. Gebruik tijdens de les geen flexilijnen, slipkettingen, anti-blafbanden, stroombanden, gentle leaders of prikbanden. Gebruik in plaats daarvan een vaste lijn tot maximaal 2 meter in combinatie met een halsband of tuig. Jachtlijnen om het snuitje en halsters zijn toegestaan mits ze op de juiste manier gebruikt worden: tijdens de training moeten ze af.

 8. Onze medewerkers kunnen tijdens de trainingen foto’s en filmpjes maken voor gebruik van Challenge4dogs. Laat het ons weten als je niet in beeld wilt. 

 9. Kinderen zijn welkom tijdens de trainingen, mits onder toezicht van een volwassene. 

 10. Kinderen mogen in overleg met de instructeur actief deelnemen aan de trainingen, maar altijd onder begeleiding van een volwassene. 

 11. Bij extreem weer, zoals temperaturen boven de 25 graden, worden de lessen geannuleerd. Je mag deze les dan op een later moment inhalen.

 12. Als een les door ons wordt geannuleerd, mag je deze les altijd op een later moment inhalen. 


Trimsalon 

 1. Zorg ervoor dat je hondje geplast en gepoept heeft voordat je hem naar de trimsalon brengt.

 2. Geef je hond een uur voor de trimbeurt niks meer te eten.

 3. Meld voor het begin van de trimbeurt of jouw huisdier een medische afwijking of besmettelijke aandoening heeft, zodat we hier rekening mee kunnen houden. 

 4. Zorg ervoor dat jouw huisdier vlovrij naar de trimsalon komt. Mocht je twijfelen, overleg dan vooraf met Ashley. 

 5. Breng je hond, geborsteld en klitvrij. Als de vacht van je hond in de klit zit, zijn we genoodzaakt deze eruit te scheren voor een zo pijnloos mogelijke trimbeurt. 

 6. Was je hond niet zelf voordat hij naar de trimsalon komt als de vacht geplukt moet worden.

 7. De vooraf opgegeven prijsindicatie is altijd gebaseerd op normaal onderhouden vachten. Als je hond erg in de klit zit, is Ashley hier langer mee bezig en zijn we genoodzaakt een meerprijs in rekening te brengen.

 8. Als je hond vanwege gedragsproblemen of hoog stresslevel lastig is om te trimmen, bijvoorbeeld wegens bijten of snappen, bespreken we het verloop van de behandeling met gedragsdeskundige en allround trimster Jacqueline Verschuren. 

 9. Als het in het belang van je hond is, mag je bij de trimbeurt aanwezig zijn. Vanwege de beperkte ruimte is er plek voor 1 persoon. 

 10. Bij puppy’s en hondjes die voor de eerste keer naar de trimsalon gaan, verwachten we dat je als eigenaar erbij blijft om je hondje veiligheid te bieden. 

 11. Blijf je er niet bij? Blijf dan vlak voor en tijdens de afspraak telefonisch bereikbaar. 

 12. Als je je afspraak wilt afzeggen, doe dit dan minimaal 12 uur van tevoren. Als je te laat afzegt, zijn we genoodzaakt kosten in rekening te brengen, behalve in uitzonderlijke gevallen zoals ziekte van je hondje. 

 13. Als je te laat bent, kan je afspraak komen te vervallen op jouw kosten en moet er een nieuwe afspraak gemaakt worden. In bijzondere omstandigheden kan hiervan afgeweken worden.

bottom of page