top of page
DSC_3939-bewerkt-bewerkt.jpg

Waarom een puppycursus?

Bij onze hondenschool Challenge4dogs komen niet alleen baasjes met honden met probleemgedrag, maar natuurlijk ook baasjes met pups. Alle soorten pups zijn welkom op onze hondenschool, van groot tot klein en van elke leeftijd. Wij geven een speciale puppycursus op vaste dagen voor puppy's van alle leeftijden en elk ras. Ook kun je bij ons terecht voor privé-training, in welke vorm dan ook. Want hondentraining is niet alleen nodig, het is ook nog eens erg leuk en het geeft voldoening aan zowel de baas als de hond! We hebben duidelijke puppycursus pakketten samengesteld speciaal voor puppy eigenaren. Graag kijken we samen met jou wat het beste past bij jou en je puppy of jonge hond.

 

We geven puppycursus altijd in kleine groepen waarbij aandacht is voor het individu. Niet alleen ieder mens is anders, maar ook elke hond is anders. Elk ras is anders en heeft andere behoeftes. Challenge4dogs vindt het heel belangrijk om hier rekening mee te houden in de puppycursus. Wij houden inhoudelijk rekening met zowel de behoefte van de individuele hond, alsook met de raseigenschappen waar een hond voor gefokt is.

 

Bij Challenge4dogs geven we puppycursus vanaf de leeftijd van 8 weken, omdat we het belangrijk vinden dat je als baas direct een goede band opbouwt met je pup. Wij vinden het belangrijk om in een vroeg stadium zoveel mogelijk waardevolle kennis over te brengen op jou als baas, wat je direct kunt toepassen in de eerste periode waarin je een hechte band opbouwt met je jonge pup.

Puppycursus vanaf 8 weken

cookies.png

Voor pups en jonge honden biedt Challenge4dogs complete puppycursussen aan in de vorm van pakketten. Afhankelijk van de leeftijd van jouw opgroeiende hond kijken we welk pakket het meest geschikt is voor jullie. Puppycursus wordt gegeven in de vorm van kleinschalige groepslessen geschikt voor pups vanaf 8 weken tot 4 maanden oud. We kijken naar de leeftijd van je pup op het moment van inschrijven. 

 

Het is belangrijk om zo vroeg mogelijk te beginnen met een puppycursus omdat je hier als baas veel tips krijgt over allerlei belangrijke processen die je pup doormaakt in deze eerste, belangrijke fases van zijn leven. Wanneer je je pup aan het begin gelijk op de juiste manier behandelt en leert communiceren met hem of haar, hebben zowel jij als je pup daar de rest van jullie leven plezier van en voorkom je bijvoorbeeld gedragsproblematiek op latere leeftijd.

 

Een van de belangrijke processen die je pup doormaakt in de eerste fase van zijn leven is o.a. dat hij pas net het veilige nest heeft verlaten met zijn moeder, broertjes en zusjes. Hij komt in een volledig nieuwe en onbekende omgeving waar hij aan moet wennen. Vervolgens krijg je te maken met zindelijkheidstraining, uitlaten aan een riem op straat en socialisatie met andere mensen en dieren in de nieuwe omgeving van de pup. Deze processen bepalen in de toekomst een groot deel van zijn gedrag en manier van communiceren met jou en andere mensen.

 

De opvoeding van je pup kun je maar één keer doen en wij vinden het belangrijk om iedere baas te ondersteunen om dit op een fijne, prettige en goede manier te doen met zijn of haar pup. Daarom vinden wij het belangrijk om, wanneer je pup bij jou in huis komt, zo snel mogelijk te beginnen met een puppycursus nadat hij of zij natuurlijk eerst  het liefst een week gewend is aan zijn nieuwe huis.

 

Door middel van puppycursus in een vroeg stadium leer je je pup op een juiste manier te helpen tijdens de wat moeilijkere periodes zoals angstperiodes en bijvoorbeeld het wisselen van de tandjes. Zo herken je op tijd signalen die problemen zouden kunnen geven op een latere leeftijd. Bijvoorbeeld hoe je je hond kunt helpen zijn prikkels te verwerken in de toch al drukke periode van socialisatie waarin alles om hem heen nieuw voor hem is.

 

Bij Challenge4dogs geven we je in een vroeg stadium alle tools en hulpmiddelen voor het socialiseren en ook opvoeden van je jonge pup zodat hij op latere leeftijd een gelukkige, uitgebalanceerde hond kan worden.

 

Cursus voor jonge honden

cookies.png

Challenge4dogs heeft na de puppycursus ook een cursus voor jonge honden, vanaf de leeftijd van ongeveer 4 maanden. Vanaf deze leeftijd begint je pup met wisselen en zul je dat op verschillende momenten wel kunnen merken. Een teef kan voor haar eerste levensjaar voor het eerst loops worden, wat kan leiden tot ander of nieuw gedrag. Een reu daarentegen gaat waarschijnlijk een keer zijn poot optillen en kan hier en daar gaan plassen in huis. Rond de 8 maanden komt een pup in de pubertijd, ook dat brengt van alles met zich mee waar jij als baas op een juiste manier op in moet spelen. Bij Challenge4dogs krijg je de juiste handvaten om hiermee om te gaan en je hond op een prettige en fijne manier door deze fases heen te helpen, op weg naar zijn of haar volwassenheid.

We geven kleinschalige groepslessen geschikt voor jonge honden van 4 tot 12 maanden oud. We kijken naar de leeftijd van jouw jonge hond op het moment van inschrijven. 

 

DSC_6509-web.jpg
DSC_7732-WEB.jpg
DSC_0435-bewerkt.jpg
bottom of page