top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJacqueline Verschuren

Deel 2 - De volgende fase

Het feest gaat beginnen. De leukste, maar ook slopende tijd is begonnen! Poepen en plassen waar je staat, vast voedsel eten en de wereld ontdekken. Ik kon niet wachten om deze tijd in te gaan. Echter nu het zover is, hangen de wallen nu al op mijn knieën. Het begint s'morgens al, ze gillen alle 7 in koor “wij willen eruuuuuiiit !!” Nou, dan begint het; 7 kleine friemeltjes naar buiten brengen. En als je denkt "appeltje eitje", think again! Het is als een gek 't pupje buiten zetten en heeeeeel snel de deur dicht doen anders zit hij of zij zo weer binnen, maal 7.Vervolgens de puppen in de gaten houden dat ze geen gekke dingen opeten en tegelijkertijd hun eten klaarmaken, geweekte brokjes met vlees staat er bijvoorbeeld op het menu. Dan mogen de heren en dames aanvallen en dan kan ik de volwassen honden gaan uitlaten. Bij terugkomst zie ik de pupjes heerlijk met elkaar spelen, elke paar dagen leg ik weer nieuwe speeltjes neer. Rammelen en kraken zijn deze keer in de aanbieding.


Aangezien de tandjes doorkomen en ze daar best last van hebben, leg ik ook een aantal kauwbotjes neer. Zeer geschikt zijn lamshuid en geitenhuid vanwege de zachtheid van het materiaal. Zo kunnen ze het kauwen op het daarvoor bestemde materiaal prima ontdekken.

Aangezien de kleintjes nog maar 5 weken oud zijn, is alles nog in opbouw. Dus de keukenrol en dweil zijn zeker geen overbodige luxe.
Bij puppen is het volop druk bezig zijn en ineens zijn de batterijen leeg. Ik maak de ren schoon en leg ze er alle 7 weer in. Bedtijd! In deze periode worden ook de verschillende karaktertjes steeds meer zichtbaar. Zo leuk om te zien, daar waar de één naar buiten rent, is de ander behoorlijk in paniek als ik 'em buiten zet. Gelukkig is moeders in de buurt om alles te begeleiden.


De eerste stapjes op steen en op gras zijn gezet en ook hebben de puppen regelmatig bezoek van iedereen die ze wil ontmoeten. Gelukkig ben ik in het bezit van veel verschillende honden die allemaal erg vriendelijk zijn en super goed met het kleine grut omgaan. Van Tamaskan tot een labradoodle mini, ze zullen uiteindelijk - natuurlijk gedoseerd - met allemaal kennis maken.De komende weken zullen ze regelmatig autoritjes maken, de dierenarts bezoeken, aan 't lijntje leren lopen, zwemles krijgen, benchtraining ondergaan, kennis maken met een borstel voor de vachtverzorging, een winkel bezoekje doen etc. Nou bovenstaande lijst krijg ik natuurlijk nooit voor elkaar binnen de 8 weken, dus de rakkers zullen wat later het nest verlaten om naar de allerleukste gezinnen te verhuizen.


Er hebben zich inmiddels al een paar geweldige nieuwe baasjes gemeld en hebben de toelatingstest met vlag en wimpel doorstaan. De volgende keer weer een nieuwe fase in het groei- en socialisatieproces…

188 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page