top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJacqueline Verschuren

Deel 3 - de ontwikkeling gaat razendsnel voorwaarts



Wat is het toch bijzonder om de ontwikkeling van deze pups mee te maken. Toen ze net geboren waren, liet ik moeder en kinders lekker wennen aan elkaar, ik wist niet eens de geslachten en de geboortegewichten. Daar waar ik vroeger alles meteen verstoorde door de kleintjes meteen te bekijken en te wegen, liet ik nu deze controle los en gunde ik het prille geluk hun tijd.



Maar als je dan na een paar dagen de pupjes oppakt om te wegen en ze gaan dan volop gapen weet ik nu dat dat in ieder geval niet betekent dat ze slaap hebben. We zijn inmiddels weer een paar dagen verder dan Blog 2 en de puppen rennen inmiddels zelf de ren uit om naar buiten te gaan om te plassen. Er zijn een paar slimme rakkers die het binnen al aangeven dat ze naar buiten moeten. En ze zijn nog maar 6 weken!



Zoals de titel al aangeeft; de ontwikkeling gaat razendsnel. Mede daarom vind ik het belangrijk om d.m.v. een goede opbouw de kleintjes kennis te laten maken met steeds weer nieuwe situaties, speeltjes, omgevingen en andere honden(rassen). Maar ook de begrenzing is van zeer groot belang, begrenzen is niet alleen de bench, maar ook niet meegaan met mij door de deur. Dat was hier best even een puntje van aandacht, want tsja, als je schuifdeuren hebt en je wil er even snel doorheen om ze vervolgens dicht te schuiven, dan moet je wel heeeeel snel zijn en uitkijken dat er geen klein border collie friemeltje tussen zit.



Inmiddels weten de puppen wat “nee” betekend. Dat kan betekenen niet door de deur, maar ook niet gillen in de ren. Ja, we hebben sprongen gemaakt! Inmiddels heeft Yazz, onze labradoodle mini (www.australianlabradoodlesfriesland.nl) kennisgemaakt de 7 kleine terroristjes. Het is een genot om te zien hoe Yazz met de kleintjes speelt. Zo mooi dat ze haar grenzen aangeeft en tegelijkertijd de puppen uitdaagt om het speeltouw van haar af te pakken. Zo is gelijk duidelijk welk pupje het meeste doorzettingsvermogen heeft in deze situatie.



Het snuffelkleed heeft ook zijn intrede gedaan in het leven van de pups. Natuurlijk moet een pup leren zich te concentreren om te zoeken en dus te focussen op één ding. Een snuffelkleed is een mooi attribuut om de puppen dit te leren. De eerste keer waren ze snel weer met andere zaken bezig, maar naarmate ze het snuffelkleed vaker voorgeschoteld krijgen, kunnen ze zich ook steeds langer erop concentreren. En van puppy-trog naar ieder zijn/haar eigen bakje, ook daar zit een gedachte achter. Met allemaal je eigen etensbakje ontstaat er geen baknijd en ook zal het schrokken tegengaan.


Binnenkort krijgen de dames en heren weer bezoek, maar daarover meer in blog 4...

190 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page