top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJacqueline Verschuren

Deel 6 - Een fotoshoot en tijd om uit te vliegen!

Wat vliegt de tijd! Natuurlijk is het druk met 7 bengels en dan ook nog van dit ras! Ze zijn slim en ondernemend en dat is nou juist wat we willen als we voor een Border Collie kiezen. Maar dat betekent ook dat ze enorm de grenzen opzoeken en met 7 stuks tegelijk gaan kijken of ik dat wel in de hand kan hebben. Nou, dat is een uitdaging kan ik je vertellen... maar heel erg leerzaam en zeker met de kennis die ik nu heb en de ervaring van dit nestje erbij, prachtig!Aan alles komt hoe dan ook een eind en dat is maar goed ook, want voordat ik het wist is mijn huis veranderd in een ruïne en totaal overgenomen door deze apenkoppen. Omdat ik dit als éénmalig beschouw, heb ik besloten om er een mooie tastbare herinnering aan over te houden.

Dit door middel van het inhuren van een ervaren hondenfotograaf en zo prachtige foto's over te houden als herinnering aan deze fantastische tijd. Dus Jolien van www.pixiefoto.nl gevraagd om dit klusje te klaren. Zij is zeer geschikt voor de job omdat ze alle geduld van de wereld heeft en de meest prachtige foto's maakt.Eindelijk was het zover! Het weer moet natuurlijk goed zijn, dat was gelukkig het geval. Maar ja, daarnaast zijn het gewoon puppen he... Ze gaan alle kanten op en willen precies niet wat jij wil. Maar ik heb genoten en me een rotje gerend om het spul onder de duim te houden. De foto's zijn goed gelukt en het is een prachtige herinnering aan een hele bijzondere tijd! Kijk zelf maar...Tsja, en dan het afscheid... ze zitten allemaal in mijn hart en het onvermijdelijke komt dan toch echt. Ik bedacht van te voren dat ik niet ga adverteren, de juiste nieuwe baasjes komen wel op mijn pad... 4 puppen hebben een geweldig nieuw huisje gevonden waar ze begrepen worden en waar wordt voldaan aan hun behoeftes. Border Collies moeten worden begrensd, uitgedaagd, opgevoed en er moet goed worden gekeken naar de persoonlijke aard van de pup. Vaak zijn deze honden erg gevoelig wat enorm onder de oppervlakte blijft omdat dit ras zo vreselijk hard werkt.De nieuwe eigenaar zal zijn/haar maatje goed in de gaten moeten houden of het hondje het allemaal nog wel trekt. Rust is een vereiste om de dagelijkse prikkels te verwerken. En wees consequent in wat je wel en niet goed vindt, dat biedt het pupje veiligheid. Kortom, loslaten en ervan uit gaan dat ze in goede handen zijn bij hun nieuwe baasjes! Het gaat jullie goed Loki, Cian, Kenny en Evie, ik heb van jullie genoten en ik word op de hoogte gehouden van het wel en wee in jullie nieuwe leventje!De drie dametjes die hier nog even blijven, daar heb ik mijn handen vol aan en ze zullen nog regelmatig een hoofdrol spelen in de komende blogs!

211 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page