top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJacqueline Verschuren

Deel 1 - En ineens zijn ze geboren

Bijgewerkt op: 26 apr. 2022

Door alle drukte van de hondenschool en de winkel - en zeker niet te vergeten de vreselijk moeilijke opgave om de aller- allerbeste eigenaren te vinden voor de puppen - wilde ik echt nooit meer een nestje geboren laten worden. Uit “nooit meer“ blijkt dat ik eerder wel een taak als fokker heb volbracht. Tsjonge, wat een werk brengt dat met zich mee! Uitzoeken van stambomen i.v.m. verwantschap, ziektes, reizen om de allerbeste vader in spe te vinden, karakters matchen wat niet makkelijk is, maar wel het belangrijkste (mijns inziens), geboortes die soms prima en soms echt verre van makkelijk verlopen, de moeder begeleiden, puppen socialiseren en DE ALLERBESTE BAASJES uitzoeken…Dat laatste is me zo zwaar gevallen, want ik heb me zeker verschillende keren enorm vergist, dat ik dat de hondjes en mezelf nooit meer wilde aandoen. Natuurlijk waren veruit de meeste matches tussen pup en het nieuw baasje echt geweldig, maar zoals in alles wegen de negatieve ervaringen erg zwaar. Zeker nu ik veel verder in de tijd ben en veel meer gezien en beleefd heb, wilde ik die stress en verdrietige momenten mezelf besparen.


En dan ineens doe ik een deur open en zie ik twee erg favoriete Border Collies staan, ze hebben elkaar gevonden in de liefde, ik schrik ervan, maar in de nacht van 17 op 18 maart is het kleine geluk ter wereld gekomen. Ik ben intens gelukkig en merk dat ik heel veel bewondering heb voor de mama die zelf deze "hell of a job" geklaard heeft. Daar waar ik jaren geleden alles onder controle wilde hebben, keek ik nu hoe mijn hondje op zeer professionele wijze haar kindjes ter wereld bracht en realiseerde ik mij hoe mooi dit proces is.Elke dag geniet ik van de 7 wondertjes en hun moeder. Ze groeien als kool en ze beginnen hun eerste stapjes in deze wereld te zetten. Oogjes zijn open, snoetjes veranderen, karaktertjes worden steeds meer duidelijk, jeetje, wat een belevenis om dit in alle rust en met de kennis van nu mee te mogen maken! Tsja, en nu gaat het feest beginnen! Poepen waar ze staan, gillen om eten, zich overal en nergens verstoppen en bijten in alles. Dan is het mijn taak om deze apenkoppen een goede basis mee te geven zodat ze stabiel en individueel hun nieuwe leven kunnen gaan ontdekken.


Ik wil jullie meenemen in dit proces waarin ik laat weten hoe ik de puppen op een verantwoorde manier socialiseer, wat we wel en wat we niet ondernemen en waarom. Hoe kijk je naar gedrag? Welk hondje past het beste bij welk baasje? Natuurlijk delen we in elke blog naast handige tips ook heel veel heerlijke puppy-foto's, zodat je ze ziet opgroeien de komende tijd.


Zoals je kunt zien, zit er al een heerlijk slim pupje bij...


Wil je op de hoogte blijven van het wel en wee van dit nestje? Volg ons dan op social media, daar vind je de links naar de nieuwe blogs en abonneer je ook zeker op de nieuwsbrief van Challenge4dogs!

238 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Unknown member
Apr 14, 2022

Super leuke blog! Ik kijk uit naar de volgende :).


Groetjes,

Aukje

Like
bottom of page