top of page
DSC_9295-bewerkt.jpg

Workshops

cookies.png
cookies.png

Naast de reguliere puppycursus en begeleiding die wij geven op de hondenschool, bieden wij ook hele leuke en leerzame workshops aan voor baas en hond. Hieronder een overzicht van de workshops die we voor het komende seizoen op de planning hebben staan. Kijk regelmatige op onze website, hier plaatsen we ruim van te voren de workshop die beschikbaar zijn, zodat jij je op tijd kunt opgeven. 

Workshop - EHBO Natuurlijk voor hond & kat

In deze workshop leer je een aantal basis EHBO vaardigheden die je zelf kan toepassen bij je hond en/of kat. Wat te doen en hoe te handelen bij verschillende ongelukjes zoals bij een shock, oververhitting, blessures, wondjes etc. eventueel voordat je naar de dierenarts gaat.

 

De anatomie en de fysiologie van zowel de hond als kat zullen nader toegelicht worden. Je zal zelf actief een lichamelijk onderzoek doen bij je hond. Als ondersteuning zal er homeopathie en verschillende natuurlijke middelen met hun eigen specifieke werking besproken worden en de effectiviteit van de middelen die ingezet kunnen worden en hoe je ze veilig kunt toepassen. Tevens zal mijn (stokpaardje) pijnprotocol nader toegelicht worden, deze mag namelijk niet ontbreken! Pijn bij dieren is soms moeilijk te herkennen. 

Er is de mogelijkheid om een natuurlijke EHBO kit aan te schaffen. De inhoud bestaat uit 15 verschillende homeopathische middelen, 1 flesje Hypercal tinctuur (natuurlijk jodium) een gelamineerde middelbeschrijving met hoe toe te dienen in een etui.

 

De workshop wordt gegeven door Tonneke Gennari-van Ewijk Veterinair natuurgeneeskundig therapeut, en eigenaar van praktijk Uw Dier Natuurlijk. Aan het eind van de workshop ontvang je een hand-out met alle informatie die op deze besproken is, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. 

Kosten: € 40,- per persoon met één hond

Je kunt je opgeven voor verschillende dagen en kiezen tussen de ochtend of de middag: 

Zondag 2 april van 10:30 - 13:00 uur

Zondag 2 april van 14:00 - 16:30 uur

Zondag 15 oktober van 10:30 - 13:00 uur

Zondag 15 oktober van 14:00 - 16:30 uur

 

DSC_6727.jpg

Workshop - Uw senioren dier onder de aandacht

Deze workshop is ontstaan doordat wij zelf het geluk hebben gehad om een aantal van onze dieren echt oud te hebben zien worden! Hoe dubbel dat is, hebben we ook persoonlijk ervaren. Enerzijds genieten van de gedragingen die zo vertederend zijn en anderzijds ook de achteruitgang zien met alle obstakels en kwalen die daarbij horen. En dan natuurlijk het uiteindelijke loslaten…

 

Deze workshop heeft als doel uw dier, met o.a. behulp van een natuurlijke benadering, een mooie oude dag te geven! Tijdens deze workshop zal er aandacht besteed worden aan diverse fysieke aandoeningen die zowel bij katten als honden op latere leeftijd voor kunnen komen. Ook de mentale veranderingen die de oudere leeftijd met zich mee brengt worden behandeld. 

 

Wat actief bezig zijn zal niet ontbreken, wat balansoefeningen aangepast aan de mogelijkheden van uw dier en wat speur-spelletjes maken dat het een leuke afwisselende workshop wordt speciaal voor de ouder wordende hond en kat. Tevens zult u zelf voor uw dier een heerlijke massageolie (alleen voor de hond) gaan maken, en een flesje met Bach bloesems gaan samenstellen.

De workshop wordt gegeven door Jacqueline Verschuren, gedragsdeskundige & gedragsbegeleider voor honden en eigenaar van hondentrainingscentrum Challenge4dogs, en Tonneke Gennari-van Ewijk, veterinair natuurgeneeskundig therapeut en eigenaar van praktijk Uw Dier Natuurlijk. Aan het eind van de workshop ontvang je een hand-out met alle informatie die op deze besproken is, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. 

Kosten: € 65,- per persoon met één hond

Je kunt je opgeven via e-mail of WhatsApp.

Zondag 21 mei van 13:00 - 16:00 uur

 

DSC_4771-WEB.jpg

Workshop - Summerschool Summerfun

Deze workshop staat boordevol leuke, leerzame en ontspannende activiteiten voor jou en jouw dier! Wat gaan we doen?

Verschillende leuke actieve activiteiten zoals onder andere speuren, diverse spelletjes en nog veel meer leuks! Water zal natuurlijk niet ontbreken… Werken met geuren, kennismaking met essentiële oliën. Wat vindt jouw dier een lekkere geur? Aandacht voor massage en TTouches. Zelf een anti-insectenspray maken. Kortom een leuke en leerzame middag voor jou en je hond!

 

De workshop wordt gegeven door Jacqueline Verschuren, gedragsdeskundige & gedragsbegeleider voor honden en eigenaar van hondentrainingscentrum Challenge4dogs en Tonneke Gennari-van Ewijk, Veterinair natuurgeneeskundig therapeut en eigenaar van praktijk Uw Dier Natuurlijk. Aan het eind van de workshop ontvang je een hand-out met alle informatie die op deze besproken is, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. 

Kosten: € 65,- per persoon met één hond

Je kunt je opgeven via e-mail of WhatsApp.

Zondag 25 juni van 13:00 - 17:00 uur

 

DSC_6437-web_edited.jpg

Workshop - Vuurwerk angst

Deze workshop gaat niet alleen over vuurwerkangst maar ook over angst in het algemeen. Vuurwerkangst is vaak niet de enige angst die een dier vertoont. Met deze workshop krijg je meer inzicht hoe angst bij honden nu precies werkt (mentaal en fysiek) en wat er mogelijk is om je dier zo goed mogelijk te ondersteunen. Deze workshop bestaat uit twee delen. Gerichte ondersteunende handelingen zullen aangeleerd en toegepast worden, waaronder de bodywrap en verschillende natuurlijke middelen worden behandeld.

 

Waarom bestaat deze workshop uit 2 delen?

Om een dier te trainen moet je dat doen voordat er vuurwerk is. In deel 1 gaan we een stukje training doen zodat je een gericht advies krijgt in aanloop naar het vuurwerk toe. In deel 2 gaan we met de voortgang/verloop kijken wat er nog nodig is. Wederom is er dan gericht advies en eventueel met aanvulling van een middel. Er is tevens de mogelijkheid om een middel op maat te kopen tijdens deze workshops.

 

De workshop wordt gegeven door Jacqueline Verschuren, gedragsdeskundige & gedragsbegeleider voor honden en eigenaar van hondentrainingscentrum Challenge4dogs en Tonneke Gennari-van Ewijk, veterinair natuurgeneeskundig therapeut, en eigenaar van praktijk Uw Dier Natuurlijk. Aan het eind van de workshop ontvang je een hand-out met alle informatie die op deze besproken is, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. 

Kosten: € 65,- per persoon met één hond per deel, of ALL INCLUSIVE € 115,- voor beide delen

De workshop vindt plaats in twee delen op de volgende data. Je kunt dus kiezen uit 2 data en daarbij een keuze maken tussen de ochtend of de middag. Opgeven kan via WhatsApp en e-mail. 

DEEL I

Zondag 27 augustus in de ochtend van 10:30 - 13:00 uur 

of Zondag 27 augustus in de middag van 14:00 - 16:30 uur

DEEL II

Zondag 19 november in de ochtend van 10:30 - 13:00 uur 

of Zondag 19 november in de middag van 14:00 - 16:30 uur

 

DSC_6436.jpg

Workshop - Vuurwerk angst LAST MINUTE

Deze workshop gaat niet alleen over vuurwerkangst maar ook over angst in het algemeen. Vuurwerkangst is vaak niet de enige angst die een dier vertoont. Met deze workshop krijg je meer inzicht hoe angst bij honden nu precies werkt (mentaal en fysiek) en wat er mogelijk is om je dier zo goed mogelijk te ondersteunen. Gerichte ondersteunende handelingen zullen aangeleerd en toegepast worden, waaronder de bodywrap en verschillende natuurlijke middelen worden behandeld.

 

Wij raden aan om je op tijd op te geven voor een workshop vuurwerkangst. Mocht dat onverhoopt niet gelukt zijn, dan is dit een speciale "last minute" workshop vuurwerkangst, omdat we graag zo veel mogelijk mensen helpen voordat de periode van vuurwerk weer aanbreekt aan het eind an het jaar. 

Er is tevens de mogelijkheid om een middel op maat te kopen tijdens de workshop. 

 

De workshop wordt gegeven door Jacqueline Verschuren, gedragsdeskundige & gedragsbegeleider voor honden en eigenaar van hondentrainingscentrum Challenge4dogs en Tonneke Gennari-van Ewijk, veterinair natuurgeneeskundig therapeut, en eigenaar van praktijk Uw Dier Natuurlijk. Aan het eind van de workshop ontvang je een hand-out met alle informatie die op deze besproken is, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. 

Kosten: € 65,- per persoon met één hond.

Opgeven kan via WhatsApp en e-mail. 

Datum: 

Zondag 10 december in de ochtend van 10:30 - 13:00 uur 

Zondag 10 december in de middag van 14:00 - 16:30 uur

 

DSC_1368-bewerkt.jpg
bottom of page