top of page
uitvallende hond.jpg

Cursus uitvallende hond

cookies.png

Geeft wandelen meer stress dan plezier?
Pak uitvalgedrag aan bij de oorzaak!

Ben jij weleens jaloers op mensen die de perfecte hond lijken te hebben? Jouw hond is binnenshuis de liefste die je maar kunt wensen, maar zodra je de straat op gaat, zie je hier niks meer van terug.

Dan herken je vast het volgende:

Jouw hond reageert heftig op andere honden, auto's en fietsers.

 Het gedrag van jouw hond beïnvloed jullie leven.

 Je hebt al van alles geprobeerd, maar niks lijkt te werken.

Dit gedrag 360 graden omdraaien? Het kan écht!

 

Hondengedragsdeskundige Jacqueline Verschuren weet hoe frustrerend uitvalgedrag kan zijn, de schaamte, het verdriet, het gevoel van falen en de angst om over straat te gaan. Ook zij heeft ooit, 40 jaar geleden, met een uitvallende hond aan de lijn gestaan.

 

Nu helpt ze jou ook een einde te maken aan uitvalgedrag met haar unieke methode!

Praktische informatie

+ 4 lessen, waarvan 1 theorie en een 1-op-1 les
+ Kosten: 275 euro per combinatie


Cursusdata:
Zaterdag 12 oktober 2024 van 13:30 - 15:30
Zaterdag 19 oktober 2024
 van 13:30 - 15:30

Zaterdag 26 oktober 2024 van 13:30 - 15:30

Zaterdag 2 november 2024 van 13:30 - 15:30

Ontdek waarom jouw hond dit gedrag vertoont en hoe je het vanuit veiligheid, respect en vertrouwen effectief oplost.

Als je uitvalgedrag bij de bron wilt bestrijden is er geen quick-fix of trucje dat je kunt aanleren. Daarom is deze cursus alleen voor jullie als je écht met je handen in het haar zit. In tegenstelling tot het leren afleiden met voertjes, gaat deze cursus dieper dan het zichtbare gedrag van je hond. De unieke en vernieuwende aanpak van Challenge4Dogs omvat een combinatie van opvoeding, training, spiegelen en werken. We kunnen succes en blijvend resultaat garanderen, op voorwaarde dat je er volledig voor gaat!

Iedere hond en eigenaar is anders, daarom kun je veel persoonlijke aandacht verwachten. De oplossing is niet voor iedereen hetzelfde, daarom kijken we naar jullie als individuele combinatie. Of jouw hondje nu een slechte ervaring heeft gehad, of dat je helemaal niet weet waarom jouw hond uitvalt. Met een mix van theorie, 1-op-1 les en groepslessen ga je onder begeleiding van Jacqueline actief aan de slag om dit gedrag onder controle te krijgen. De cursisten van de eerste én tweede editie merkten na de 1e les al vooruitgang.

Als je de cursus uitvallende hond volgt...

 ... krijg je plezier terug in het ondernemen van activiteiten buitenshuis.

 ... zal je jouw hond zien veranderen in een stabiele, zelfverzekerde hond.

 ... bouw je een nog sterkere band op met jouw hond!

 ... kun je weer eens samen een ontspannen wandeling maken.

 ... kun je weer meedoen in groepslessen.

 ... leer je jouw hond nog beter begrijpen.

 ... ontvang je straks allemaal complimentjes van mensen op straat! ;) 

Over Jacqueline Verschuren

Jacqueline haar benadering kenmerkt zich door respect; tijdens de lessen creëert Jacqueline een veilige en vertrouwde omgeving, waarin het voor iedereen mogelijk is om zichzelf te zijn.

 

Ondanks dat Jacqueline niet schroomt de vinger op de zere plek te leggen, begrijpt ze als geen ander dat leren een kwetsbaar proces is, vooral wanneer het gaat om het aanpakken van uitvalgedrag. In de cursus staat veiligheid, respect en vertrouwen centraal voor zowel baas als hond. 

Juul3-1 kopiëren logo.jpg

Dit zeggen anderen:

Schermafbeelding 2024-03-28 115347.png

*reviews herleidbaar via Google

Schermafbeelding 2024-03-28 115125.png

Pak jij deze kans?
Dit kun je verwachten:

Les 1: Theorieles

Geen saaie taaie stof, beloofd! Met behulp van voorbeelden en filmpjes, wordt de oorzaak van het uitvalgedrag inzichtelijk gemaakt. Stel al je vragen en krijg uitgebreid antwoord. Deze eerste les zal 1,5 tot 2 uur duren. 

 

Les 2: 1-op-1 les

In de individuele les bekijkt Jacqueline waar jullie staan als combinatie. Krijg je tips en opdrachten, waarmee je aan de slag kunt. Ook is er ruimte voor jouw eigen input, waar loop je tegenaan? 

 

Les 3: Groepsles met elkaar

In de meeste gevallen kunnen de honden in de derde les met elkaar trainen. Tijdens deze les bouwen we voort op alles wat je in les 1 en 2 geleerd hebt. Daarnaast bereiden we je voor op les 4.

 

Les 4: Groepsles met vreemde hond

In de vierde les bootsen we een situatie na zoals deze in het echt kan voorkomen. Met de honden die dit aankunnen gaan we oefenen met een vreemde hond. Zo krijg je waar nodig nog extra feedback en handvaten om met een zeker gevoel weer de straat op te gaan. 

 

Klaar voor verandering? Meld je aan!

Cursusdata:

Zaterdag 12 oktober 2024 van 13:30 - 15:30
Zaterdag 19 oktober 2024 van 13:30 - 15:30

Zaterdag 26 oktober 2024 van 13:30 - 15:30

Zaterdag 2 november 2024 van 13:30 - 15:30

 

Als je alles uit deze cursus wilt halen is het belangrijk dat je alle data aanwezig kunt zijn. Het is niet mogelijk een les op een ander moment in te halen.

Locatie: Ikewei 4, 9287 VL Twijzelerheide

Kosten: € 275,-

Hier trainen we:

Veelgestelde vragen

Wat wordt er verstaan onder uitvallende hond?

Een hond die een van de volgende gedragingen laat zien bij het voorbij komen van andere honden, mensen, fietsers, auto’s of dieren: blaffen, bijten, snappen, trekken aan de lijn, grommen, verstijven, fixeren, opspringen en in zijn geheel 'hyperactief' reageren.
 

Welke trainingsmethode kan ik verwachten?

De Challenge4Dogs methode! Challenge4Dogs heeft auteursrechten op haar eigen methode. Onze methode is gebaseerd op het raamwerk van opvoeding, training, spiegelen en werken. We werken niet met straffen, maar hanteren uitsluitend een positieve benadering. De kernwaarden veiligheid, respect en vertrouwen staan centraal. Hier leer je alles over in deze cursus. 

Met hoeveel mensen kom ik in de groep?

Er is plek voor 8 deelnemers, maar je komt met maximaal 4 cursisten in een trainingsgroep. Op deze manier kunnen we de kwaliteit waarborgen. Zo is er meer tijd voor persoonlijke aandacht en kan iedere cursist voldoende afstand nemen tijdens de groepstrainingen.

 

Ik heb al van alles geprobeerd, waarom is deze cursus wel effectief?

Jacqueline kijkt naar jou en je hond als individuele combinatie. De oplossing is niet hapklaar, maar maatwerk, daarom krijg je een plan wat op jullie is afgestemd. In tegenstelling tot het leren afleiden met voertjes, gaat deze cursus dieper dan het zichtbare gedrag van je hond. De aanpak omvat een combinatie van opvoeding, training, spiegelen en werken. Hierdoor maak je een blijvende verandering. We kunnen succes garanderen, op voorwaarde dat je er volledig voor gaat!
 

Is het wel veilig om een groepsles te volgen met mijn uitvallende hond?

Tijdens de cursus sta je onder constante begeleiding van een gedragsdeskundige, er is veel aandacht voor jullie als individuele combinatie. Omdat veiligheid voorop staat wordt nauwlettend gekeken wie er wel en niet kunnen deelnemen in de groep. De ervaring leert dat de meeste cursisten zonder problemen in de derde les met elkaar in een groep kunnen trainen. Blijkt dit niet mogelijk? Dan wordt de groepsles vervangen voor een extra 1-op-1 les. 

Kan ik ook meedoen als mijn hond bijt?

Zeker! Ook als jouw hond tijdens het uitvallen bijt kun je meedoen aan de cursus. Er is veel aandacht voor jullie als individuele combinatie. Je krijgt de informatie die je nodig hebt en waar nodig krijgt iedere combinatie extra aandacht. Daarnaast wordt nauwlettend gekeken of jullie als combinatie veilig kunnen deelnemen in de groep. 

Contact

Heb je vragen over deze cursus? Wil je weten of deze cursus ook voor jullie geschikt is? Vraag het Jacqueline!

Als je uitvalgedrag niet bij de oorzaak aanpakt...

 ... blijft het terugkomen. 

 ... zal het uitvalgedrag heftiger worden.

 ... blijft het ondernemen van activiteiten een enorme uitdaging.

Tot hier en niet verder? Doe mee!
 

Door te kiezen voor de methode van Challenge4Dogs, kies je voor een unieke en vernieuwende zienswijze op hondentraining en gedrag, waarbij de oorzaak van uitvalgedrag wordt aangepakt.

Aanmelden

Bedankt voor je aanmelding! We nemen contact met je op om je deelname te bevestigen.

20230921-c4d trainen la jolie-40-bewerkt-bewerkt.jpg
Clicker (2 van 3).jpg
Lessen binnen (6 van 7).jpg
bottom of page